2010-06-16 17:53:33• hírek • Póti Orsolya

70 tonna elektronikus hulladékot gyűjtöttek

Szörnyekre vadásztak a diákok, azaz elektronikai hulladékokat gyűjtöttek az Ecotic által szervezett „A szörnyek vadásza" Vetélkedő keretén belül, melynek díjkiosztó gálájára hétfőn került sor a fővárosban.

A Szatmárnémeti „Johann Ettinger" Német Líceum diákjai a vetélkedő keretén belül kilenc tonna elektronikus és elektromos hulladékot gyűjtöttek össze, azaz a szatmári csapatnak sikerült a legtöbb hulladékot összegyűjtenie. A nagy munka után az irányítótanár, Elek Róbert nagy örömére a csapat egy teljesen felszerelt multimédia laboratóriumot tudhat magáénak.

Elek Róbert földrajztanár még az elején, amikor elkezdte mozgósítani diákjait, nem gondolta volna, hogy országos sikert érnek el. A diákok otthonról, rokonoktól és ismerősöktől kezdték el begyűjteni a hulladékokat, majd a Alpin Recycling cég is segítségükre állt.

A csapat hamar összekovácsolódott, és idővel egy közös kampányt is sikerült kialakítaniuk, amellyel megpróbálják meggyőzni a lakosságot arról, hogy mennyire veszélyesek a régi műszaki cikkek. Andrei Ionecu a „Johann Ettinger" Líceum diákja és a csapat egyik tagja elmondta, hogy az emberek örültek, hogy a csapat elvitte otthonukból a régiségeket. Elek Róbert reméli, hogy azok a diákok, akik a versenyen részt vettek a jövőben is fontos lesz számukra hulladékgyűjtés.

Az Ecotic által megszervezett vetélkedő március és június között zajlott, 94 iskola között, melynek során a résztvevő 5.000 diák összesen 70, 5 tonna elektronikus hulladékot, azaz 11.500 darab használt elektronikus cikket gyűjtött össze.


Hulladékgyűjtő versenyen vett részt 5.000 diák
A szatmári csapat nyerte meg a vetélkedőt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: